Skógurinn er hættulegur / Skogen er ikke trygg

Hallo i stuggu!

Mye skjer på frøkenfronten og det jobbes daglig med forberedelser til tur. Mange lurer kanskje på hvorfor vi valgte akkurat Island som turmål denne gangen. Svaret er faktisk at det var en turkompis av frøknene som først lanserte ideen. Den gang da var året 2012 og tanken var at vi skulle dra på tur alle fire. Det ble som kjent ikke noe av, men drømmen lå der og blusset opp i fjor sommer, dessverre kunne ikke denne kompisen være med nå, men kanskje han gjennomfører ved en senere anledning. Så takk Anders Oskar – for at du skapte en ide som vi skal leve ut i sommer!

Kristina, Hilde, Merethe og Ingrid
Forrige uke var frøknene samlet i Østmarka for å gå med sekk og ha en natt i naturen. Vi gikk innover i marka og 10 minutter etter at vi forlot Trosterud T var vi ved Lutvann. Med oss hadde vi Kristina, ei trønderjente som også har krysset Island. Vi digger å ha med oss folk som er fulle av tips og som deler lidenskapen for tur og friluftsliv med oss. Hun setter for øvrig kursen mot Elbrus samme dag som vi starter vår tur – vi e inspirert!

Etter å ha trasket 6 km rundt vannet,  og funnet en egnet teltplass var det endelig tid for Ingrid og Merethe til å gjenforenes med casaen, etter et halvt år fravær. Casaen er teltet vårt fra Norge på langs som vi alle har et over middels følelsesmessig forhold til, det har tross alt reddet oss fra storm, mygg, lemmen, fugler you name it! Etter å ha gomlet i oss pancakes (må jo feite oss opp da eller? Viktig med ekstra spekk!) og diskutert litt planer var det tid for posen.

Etter å ha hatt en litt halvveis natt like ved Sognsvann i slutten av april (hint: russetida) så var vi nå klare for å nyte kvelden i fred og ro. Men også denne gangen skulle tre stakkars frøkner bli offer for høylytte ungdommer. ”Det er en guttegjeng – jeg ser vertfall fem stk, hjæælp” hvisker jeg til de andre og etter alt for mange krimbøker og serier var jeg sikker på at min siste time hadde kommet.  Og ganske riktig var det en pøbelgjeng fra Oslo Øst vi har fått utenfor teltet, om mulig mer truende enn finnmarksmyggen. Vi bestemte oss for å ikke lage en lyd, kanskje de tror vi er et par mannfolk tenkte vi. ”De har nok aldri sett et telt før. De synes sikkert det er kjempeskummelt” kom det fra Ingrid før hun ikke klarte holde oppe øynene mer. Jeg og Merethe lå ytterligere 30 min og fulgte med. Etter at gjengen hadde ødelagt en baderampe for handicappede, kastet steiner etter ender og prøvd å tenne på en benk, gikk de til vår store lettelse. Og folk sier vi har fritidsproblemer. Nå må noen få i gang noen fritidstiltak for 15-åringene på Trosterud ASAP. Vi konkluderte med at neste tur skal vi lenger unna byen..




Lutvann - Østmarka


I går var vi på Chillout på Grunerløkka. Dette er et kult konsept: Butikk, reisebyrå og cafe i ett. Vi får en fin rabatt her og det endte med at vi dro hjem med utstyr som sekk, liggeunderlag, camelback, mealkit og litt til. Da begynner ting virkelig å bli på stell og det er i dag en måned og en dag til avreise.

For øvrig har vi på grunn av logistikkmessige årsaker tenkt å starte i sør og gå nordover – noe som ikke vil ha så stor praktisk betydning annet enn rekkefølgen vi opplever ting i. Målet for turen er denne gangen ikke å haste av gårde, men ta oss tid til å virkelig oppleve Island! Selvfølgelig hadde det vært stas å komme til Raudinupur i nord i august, noe vi også tror vi gjør, men ikke på bekostning av de GODE opplevelsene J

Turhilsen

Hildur/Hilde