Vi er i gang!

Mye har rukket å hende på de få dagene frøknene har befunnet seg oppi nord. Hilde og Ingrid tilbragte to dager som fastboende i Honningsvåg, hvor vi stiftet bekjentskap med bland andre mannen i elektrobutikken, mannen på Narvesen, kino-/postmannen og diverse klientell på Nøden Pub. Der havnet vi i dype samtaler med halv-samer, friluftsentusiaster og tilflyttende, og kunne nyte en øl eller tre til byens tydelige yndlingssang "Møkkamann".

Alle som hadde gått og lurt på hvem de to fremmede med knall oransj jakke var, ble nok enda mer perplekse da lørdag morgen kom og en tredje oransj frøken ankom byen. Frøkentrioen var endelig samlet igjen! Etter to timer med fiksing og triksing for å skaffe haik (for det skal ikke stå på hjelpsomheten til Honningsvågerne), satt vi i en sliten truck på vei opp til Nordkapp. Vi ble satt av i siste sving for å komme traskende inn; gående kommer nemlig inn gratis. Andre må betale svimlende summer for å gå inn på Norges nordligste punkt, kjøpe seg en kopp kaffe, ta bilde og gå igjen. Det er noe annet enn mentaliteten hos Honningsvågerne: da vi skulle kjøpe tau i en fiskebutikk og lurte på hvor mye det ble, fikk vi beskjed om at man jo ikke kunne ta betalt for alt her i verden.

Så der sto vi, på tuppen av klippen vi har tenkt og planlagt ut ifra et helt år. Jubel og stas! Første dagsetappe var temmelig snill mot kropp og sjel - to snaue mil i grøfta langs veien. Kanskje ikke den mest spennende etappen vi vil oppleve. Vi traff på en av våre nye bekjentskaper på Nordkapp, bussjåføren/maleren/tatovøren/bartenderen Ken Leo, som insisterte på at vi kom på Nøden i kveld igjen. "Det kjæm te å ble et hælvettes liv!" kunne han fortelle, og før vi visste ordet av det hadde vi fått skyss ned fra fjellet etter endt etappe, med lovord om å bli returnert til samme spotn morgenen etterpå. Snakk om villmarkstur!

Denne kvelden ble Merethe også introdusert for Honningsvågs herligste; en "uvanlig fyllik" med skeiv bart, som så gjerne ville sende med oss en granat, en reinsbonde som advarte oss mot både kalver og innlandet samt det vennlige crewet bak baren. De fleste hadde dessuten sett oss traske langs veien og turte i dekning av alkoholen å spørre hva i huleste vi drev med. "Peise toillat!" var dommen fra dem alle. Vi så vårt snitt til å gruse to locals i biljard, som ble både imponerte og indignerte, da de både klappet og jublet høylytt, samt tryglet om revansje.

Nå ligger vi trygt nede i posen og hører på fossen utenfor. Vi har gjennomført enda en dagsetappe, og samtlige frøkner kan melde om en god følelse i både bein og rygg. Vi tasset en behagelig mil i solskinn og godt terreng, med en ekstra deilig slange-seg-pause i lyngen. Siste delen av etappen var ikke like behagelig - 6870 meter med asfalt, 212 meter under havet. Vi har ikke akkurat sett frem til å traske gjennom Nordkapptunnellen, men etter en times lett jogg var tunnelen overstått. Det var ikke bilene som suste gjennom i 120 som lagde den beste stemninga, men det ble bedre at et par syklister som minnet oss om at vi ikke er de eneste med litt uvanlige interesser.

Nå har vi altså slått opp casaen på en haug oppe i høyden, og skal lade opp til morgendagen med pasta de Parma i magen. Vi merker at det allerede begynner å danne seg rutiner - 50 minutters gange, 10 minutters stopp, lufting av beina tidt og ofte, dagsrasjonering av mat og tilpasset av- og påkledning. Vi har ennå ikke begynt med høytlesning av boka, noe Hilde ikke liker, men det kommer vel når vi får starter litt tidligere om morgenen, og kvelden kan begynne litt før:)

Soveposehilsen fra medieansvarlig Ingrid

14 kommentarer:

 1. Hei, Ingrid! Dere har det visst gøy. Hva mener du med "Sovepose ilden"? Du mente sikkert "sovepose-ilden". Og har dere virkelig med laptop til å blogge fra?

  SvarSlett
 2. Rrrrrrrrrrrrrrått!!
  E har herved froknerpaalangs som startside. Når Magerøytunnelen æ overstått, så bli ræsten piece of cake :D

  Ken Leo <3

  SvarSlett
 3. Det høres ut som dere har hatt en super start på turen, er skikkelig gøy å lese bloggen! :)
  Jeg kommer til å følge med på dere både titt og ofte ;)
  Ønsker dere alle tre en god tur!

  Hilsener fra Ingrid, frøken-Ingrid's eks Holtermannsamboer

  SvarSlett
 4. Sykt bra!:) Gleder meg til å høre mer. Kos dere videre :D

  SvarSlett
 5. Velkommen til det norske fastlandet!
  God tur og lykke til videre!
  Hilsen Tore (pappan til Ingrid)

  SvarSlett
 6. Lykke til! Jeg følger med, og håper dere oppdaterer bloggen ofte. :)

  SvarSlett
 7. God tur, og håper dere får en opplevelsesrik tur!

  Mbh Vincent

  SvarSlett
 8. Kjære Ingrid
  Så flott at dere er igang!! Hørte dere har kommet til Masi. Dit gikk jeg på ski i en fantastisk påske på Finmarksvidda i 1973- fra hytte til hytte. Dere går fra telt til telt - imponerende. Ønsker dere fortsatt en kjempefin tur!! Stor klem fra Kristin i Øystese

  SvarSlett
 9. ååå, hadde glemt hvor mange skruller med dobbeltnavn man treffer på når man loffer! høres ut som en mer enn lovende start, inspirert formidlet av medieansvarlig. gleder meg til fortsettelsen :)

  SvarSlett
 10. Heia heia!
  Masi er ikkje før om nokre veker mor.
  Vermeldinga lovar perfekt turver framover.

  God tur!

  SvarSlett
 11. Hyggelig å se at så mange følger med! Vi setter stor pris på hyggelige kommentarer:)
  Blogging på i-phone kan være utfordrende, sovepose ilden skal så klart være soveposehilsen. Likeså - hjelpsom egen=hjelpsomheten:) i turgledens rus kom jeg også til å skrive feil navn på tunnelen - den heter så klart Nordkapptunnelen!

  SvarSlett
 12. peise rå sia jente:) håpe dokker har d fint i villmarka, men mene enda at dokker e toillat som går fler å førti meter i villaste bushn i norge;) men kvær sine lyster:) sende dokker gode tanka vakkre frøkner:)

  SvarSlett
 13. Bare sånn at det er nevnt:

  Ute på vidda så kan ikke sameknølen nekte dere å krysse hans beite, dette er pr def utmark, og så sant dere tar nødvendige hensyn (som ikke å gå tett innpå dyr, ødelegge noe osv...) så behøver dere ikke bry dere om slike beskjeder en annen gang, hvis det er til hinder for deres ferdsel i utmark...

  mvh

  juristen

  SvarSlett