En liten hilsen fra Bolna

Hei hei folkens!

Her på hytta ved Bolna stasjon sitter tre frøkner og nyter musli, havregryn og en kopp te. I tillegg til strøm og dekning, nyter vi luksusen av en radio. Blant diverse elendighet hører vi en reportasje om at Norge på langs er blitt så trendy! Igår ramlet det inn to stykker i hytta som gikk turen fra sør til nord i fjor, og det ble en intens utveksling av turhistorier, rutevalg og turtips. Vi fikk endelig høstet litt beundring for å ha holdt oss i Norge gjennom Nord-Norge: "Hvor gikk dere inn i Sverige da? Hva? Ingen steder?!" Godt med noen som skjønner hva vi har slitt med! :)

Ellers møtte vi ei jente på Krukkistua på Saltfjellet i forigårs, som går "Norge på surr" som hun kalte det, fra Setesdalsheiene til Abisko. Det var for øvrig hun som måtte bli reddet ned fra Oksskolten forrige uke, og vi fikk bekreftet og avkreftet diverse rykter om hendelsen. Vi stusset på at hun likevel ikke syntes fjellvettreglene var nødvendig, ettersom i alle fall "snu i tide" ville vært nyttig for henne å ha i bakhodet.

Av andre vandrernyheter kan vi med tungt hjerte meddele at vår helt fem-mils-mannen har gått på storsmellen og pådratt seg et tretthetsbrudd. Da vi var i Narvik, nærmet Sigve seg Røros, noe som er ganske heftig ettersom vi startet samme dag på Nordkapp. Vi håper han kommer seg raskt! Vi følger også med på Tonje som går alene fra Lindesnes, og vi er imponert over pågangsmotet hos 17-åringen som ikke har andre enn seg selv til å motivere seg. Stå på!

Frøknene selv kan nå skilte med å ha kommet sør for Polarsirkelen, og å ha gått gjennom både Junkerdalen og Saltfjellet nasjonalpark. Nå bærer det av sted i en forrykende fart mot Umbukta Fjellstue. Vi kan også melde om at vi er blitt foredragsfrøkner, og skal fortelle om turen vår på Fjellfilmfestivalen på Turtagrø! Vi drar innom festivalen når vi går gjennom Jotunheimen i september, og vi oppfordrer alle til å komme og høre på. Sjekk ut www.fjellfilm.no, der vi vi komme på programmet etter hvert!

Adios!

4 kommentarer:

 1. Håper dere fikk varmet dere litt på Raudfjellkoia før siste etappe ned til Bolna:) Lykke til videre på turen!

  Hilsen Kristin og Roger Sivertsen
  (som dere møtte på Krukkistua)

  SvarSlett
 2. Nydelige bilder fra Hellemobotn, det så virkelig fantastisk ut. Flink jenter som står på! Hello kitty-madrassen er som kjent død, men jeg har ikke sett noen bilder av frøkner som bader med denne. Hva med å oppfylle fan-request her? :)
  God tur videre mot Umbukta.

  SvarSlett
 3. Spent på om forundringspakken sendt til Umbukta fjellstue faller i smak:-)
  Helle (mamman til Ingrid)

  SvarSlett
 4. Takk, Kristin! Det var inspirerende å høre om din NPL-tur:) Vi fikk en god rast på koia med seniorgruppa i Bodø turistforening!
  Ankelsokk, bilder finnes, vi skal vurdere å oppfylle request senere :)
  Forundringspakken falt godt i smak!:D

  SvarSlett