Norge på Langs 2011

Vår første ekspedisjon, og det som var starten på Frøkner på Langs, var turen fra Nordkapp til Lindesnes sommeren 2011. Turen tor nøyaktig 107 dager, med avspark 11.juni og ankomst 25.september. Det var vår første ekspedisjon, dermed gjorde vi alt for første gang; ruteplanlegging, sponsorjakt, fiksing og planlegging av utstyr, utsending av depoter og alt annet planleggingsfasen innebærer. Ikke minst var det første gang vi var på tur lenger enn en uke. Bortsett fra de nøye utarbeidede frøkenreglene vi etablerte for godt samarbeid, hadde vi tre hovedprinsipper:

1. Vi ville holde oss i Norge hele veien. De aller fleste som går Norge på langs tar snarveier gjennom Sverige og Finland. Når vi først skulle gå Norge på langs ønsket vi å se så mye vi kunne av landet vårt, også de områdene som er litt vanskeligere å komme seg gjennom. Dette gjorde turen lenger og til tider mye mer krevende, men vi klarte det. Enkelte vil kalle det idioti å skulle krysse tvilsomme elver og fjellpass, kravle opp og ned kronglete daler og tidvis nærmest trekke inn magen for å ikke trå over grensa. Resten bryr seg ikke. Men det var vårt mål, og vi gjennomførte.

2. Vil skulle ta oss fram for egen maskin. Mange kombinerer den lange trasketuren med ferger eller annen transport, men vi ville ta oss fram ved hjelp av egen muskelkraft hele veien. Vi benyttet oss likevel av noen hjelpemidler. For å rekke fram før snøen kom hadde vi et par dager på sykkel i Trønderlag, og for å spare kroppen for asfalten avsluttet vi med stil ved å gjennomføre de siste 12 milene på hver vår sparkesykkel. 

3. Vi skulle kose oss. Mellom lange etapper, sår og skader, grining og banning, fikk vi plass til både filming og fotografering, høylesning fra fellesboka vår, musikkspilling fra minihøytaleren, bading med bademadrassen, lassostafett, reinsflytting med firhjuling, kinobesøk og annen lek og moro. Dette er noe vi vil bringe med oss i alle våre fremtidige ekspedisjoner - det er viktig å kosa seg!


Sponsorer

Vi var så heldige å ha med noen herlige sponsorer på laget:


Skandinavisk Høyfjellsutstyr lånte oss telt og sørget for at frøknene hadde et telt hvor alle 3 kunne boltre seg. Med Robert i spissen fikk vi mange gode råd, og hjelp med depoter.
http://www.skandinaviskhoyfjellsutstyr.no/Gode sko er "ALFA omega" på tur. Frøknene var med i Alfas Expedition Team og fikk æren av å teste hva skoene er gode for. Vi hadde med oss ett par fjellstøvler og ett par lettere sko.
http://www.alfa.no/


Norrøna ga oss sekk, pluss rabatt på klær. Deres Falketind-kolleksjon holdt oss tørre og beskyttet fra vær og vind, og ga Norge 3 oransje frøkner! 
http://www.norrona.com/

Med ull og fleece i spenstige farger er det fritt frem for å føle seg som en flott turfrøken selv på den aller mest regnfulle og tunge dag. Takk for det!


Freia sørger for at både humøret og vekta hos frøknene holdes oppe, med en mengde deilig sjokolade. Blir ikke tur uten Kvikk Lunsj i sekken! http://www.freiamelkesjokolade.no/

Den Lille Nøttefabrikken sørget for at frøknene fikk i seg rikelig med sunne kalorier, ved å forsyne oss med deilige nøtter til turen.  http://www.nottefabrikken.no/Å nyte nystekt fisk rundt bålet er ikke feil. Skittfiske.no sørget for at frøknene kunne svinge en fiskestang av topp kvalitet. Fisken steker ikke seg selv, så de ordnet med alt til matlagingen på tur, samt noen ekstra saker fra deres butikk.

Mye mat skal konsumeres på 3 og en halv måned. Rema 1000 på Solsiden lot oss plukke litt i deres hyller. Namnam. http://www.rema.no/Fine minner fra turen fikk vi med speilrefleks og et miniatyr-videokamera fra Japan Photo i Munkegata. Takk til Jan Olaf som var svært behjelpelig med både kameraer og tilbehør!
Tre frøkner på tur trenger næring, for uten mat og drikke duger ei heltinne ikke. REAL Turmat hjalp til med rabatt på sine drytech produkter. http://www.drytech.no/ 
Ingenting er som enkel mat på tur! ÅpneSpis har gode middagsretter som varmer seg selv, og forsynte sykkeletappen vår med mat. 
Silva sørget for at tre mørkredde frøkner ikke går seg ville i mørket, med god pris på hodelykter i topp kvalitet! 


DBS sponset oss med tre super-rå sparkesykler, slik at de siste milene kunne unnagjøres på no-time!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar