Bøssebæring og Testtur

Lørdag 12. mars var det duket for Krafttak mot Kreft i Trondheim. Frøknene stilte såklart opp som bøssebærere til det gode formålet. I år går inntektene fra aksjonen til forskning på kreftformer med lav overlevelsesprosent. Fokuset vil være på bukspyttkjertel, lunge og spiserørkreft. Værgudene stilte med full storm, men folk samlet seg allikevel foran scenen som var satt opp på Torvet.


Giverglade TØH-studenter! Toppers!
Det utviklet seg raskt en slags konkurranse om å få inn mest penger mellom to frøkner med sterkt konkurranseinnstinkt. Undertegnede fikk en dårlig start, da Ingrid dro inn sedler, gikk det mest i kronestykker og femtiører for meg. Men alle monner drar, og motivert av tyngen som bygde seg opp i bøssa nærmet jeg meg Ingrid med stormskritt! Det ble observert at det var ungdommen som hadde størst giverglede. Fjortisene skrapa pengpungene og tømte bukselommene. Med noen gledelige unntak ble vi for det meste oversett av de litt eldre.

Plutselig dukket det opp en svært så pratsom medbøssebærer som kunne tipse oss om gode plasser å stå. Han kjente på bøssene våre og fnøs av lettvekterne: "Kjenn på min dere". Bøssa hans var fylt til randen og så tung at den var vanskelig å bære. "Dette er min andre bøsse for dagen..!"sa han fornøyd. Vi var så heldige at vi fikk et bilde av denne karen som må ha fått inn desidert mest penger til formålet her i Trondheim.Frøknene skal på en etterlengtet treningstur i uka som kommer. Da pakker vi dunjakker, ull og spader og setter kursen mot Hardangervidda. Onsdags morgen starter vi fra Finse og planlegger å være fremme på Geilo på søndag. Vi går langs kvistaløyper da dette er et område med skredfare. Safety first! Det blir godt å få kjenne litt på følelsen av å være på langtur oss tre frøknene. Ser veldig fram til å teste ut casaen vår fra North Face, som vi er så heldige å få låne av Skandinavisk Høyfjellsutstyr i Trondheim!

Merethe har vært primus motor og stått for planleggingen av testturen. Naturlig nok la hun turen til et relativt flatt terreng, etter den strabasiøse nedkjøringa fra Vassfjellet sist (der hun kom opp i en fart som var livsfarlig for seg selv og alle rundt). Det blir også spennende å se hvordan frossenpinnen Ingrid klarer seg når gradestokken tipper -20 grader på natterstid. Men heldigvis har hun to varme medfrøkner å ligge mellom. Selv lurer jeg på hvordan det skal gå når jeg skal innvie badesesongen 2011, med snøbading- denne gangen desverre uten bademadrass.

Ut på tur - aldri sur!

Hilde

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar