Ekspedisjonstreff og nye planer

Du trodde kanskje Frøkner på Langs hadde gitt seg for godt? Der tok du feil, Frøknene har våknet til liv igjen, og planleggingen av ny ekspedisjon har startet for fullt - Vi skal gå Island på langs!!

En av de første turmøtene på lang tid, foregikk i frøknenes nye turplanleggingsbase i Urtegata på Grønland i Oslo. For mimringen og hyggens skyld hadde vi invitert nylig innvidde Norge-på-langs-er Sigve Fast for å få høre skrøner fra turen han avsluttet for tre uker siden. Kveldsmat ble servert, turhistorier ble utvekslet og lånte kart ble levert tilbake ubrukt. Dermed hadde møtet naturlig nok aller mest fokus på vårt eget land, og Sigve hadde følgende å melde:

  • Mygg er ille og knott er verre, og det er umulig å skjønne hvor ille det er før man har opplevd det selv
  • Det er umulig å bli mett på knekkebrød
  • Han slet fullstendig ut to par fjellstøvler, noe som førte til glatt såle, knall og fall
  • I likhet med oss hadde han Reisadalen i Troms som favorittområde (ja folkens, det er bare å pakke myggnettingen og reise nordover)



Sigve hadde fått låne kart til Norge på langs,
men de forble ubrukt til fordel for kart på
mobilen - det gjør vondt i hjertet hos en
gammel kartentusiast!





















Nok om Norge - fra nå av er det Island som gjelder. Turbloggen vår har fått seg en liten makeover - det var noen yngre og litt mindre erfarne turfrøkner som for fire år siden opprettet froknerpaalangs.com. Det er ikke lenger en Norge-på-langs-blogg, men en ekspedisjonsblogg! Her skal eventyrene dokumenteres side om side, den ene etter den andre, helt til det renner over (innen da bør målet være å få vår egen personlige IT-ansvarlig som kan "programmere ting" for oss, sånn på ordentlig). 

Forrige ekspedisjon tok oss 107 dager, noe som i seg selv var uproblematisk. Ferdig med studiene, ingen andre steder vi måtte være, ingen vi måtte spørre om lov. Nå er det annerledes - med unntak av Hilde som fortsetter å bli smartere og smartere på universitetet, er to av tre turfrøkner i fast jobb. Dette skaper større utfordringer når det gjelder fri og tidsbruk, men vi har gjort vårt aller beste for å få fri samtidig på hver vår kant, og har foreløpig landet på fire uker sånn ca midt på sommeren. For øvrig har vi blitt enige om følgende:
  • Vi må alle ha med en annen personlig gjenstand enn sist gang
  • Det skal skje både pre- og post-feiring på opptil flere av de visstnok supertrendy barene i Reykjavik
  • Hvis det er like mye mygg på Island som i Finnmark vil ikke Hilde være med. 
  • Det må gjøres en bedre avtale enn sist når det gjelder antall truser per frøken i bagasjen
De neste månedene skal benyttes til planlegging og research, og det innebærer også å lese seg opp på geologi om Island, for å forsøke å unngå å bli tatt av vulkanutbrudd. Vi er for øvrig i gang med å undersøke hvorvidt det er mulig å oppdrive tre par med lavatruger -bedre føre-var enn etter-snar.

Det var alt for nå. Oppdateringer kommer så snart vi har mer å melde. Vi gleder oss til neste sommer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar