Hvor skal frøknene egentlig gå?

Hei alle frøkenfans!

Nå har det vært stille på bloggen en stund - Hilde har hatt eksamenstid, Ingrid har begynt i ny stilling og Merethe har vært opptatt med å redde liv. For kort tid siden demret det for alle tre at det er under to måneder til avreise, altså ikke mer enn en halv Norge på Langs-tur før vi står i Reykjavik og prøver å finne bussen mot nord. Den siste måneden vil vi forsøke å trappe opp både planleggingen og rapporteringen!

Da Frøken H og Frøken I tok en avkoblingsskogsur i ettermiddag, ble Ingrid minnet på et spørsmål hun nylig ble stilt: "Dere må vel ta med dere rifle til Island, for ikke å bli spist av isbjørn?". "Haha, nei du, heldigvis trenger vi ikke det!", lo Ingrid, helt til det gikk opp for henne at hun faktisk aldri hadde spurt noen om det bor isbjørner på øya. Dette måtte naturligvis googles, og første søketreff kom som et slag i trynet: "Island invaderes av isbjørner". Heldigvis viste denne artikkelen å være fra 2008, hvor det hadde kommet noen Isbjørner flytende fra Grønland på et isflak. I det tilfellet hadde det heldigvis kommet noen dansker løpende med et bur for å fange bjørnene, og vi satser på at de samme danskene stiller opp hvis vi skulle se en lignende invasjon i år. Det meldes for øvrig om et normalt sett isbjørnfritt Island.

Så til temaet for innlegget - hvor skal frøknene egentlig gå? For de av dere som følger oss på Instagram, har dere kanskje fått med dere at vi har annonsert startpunkt for turen - det gule fyret på Raudinupur! For dere som ikke følger oss på Instagram (men som definitivt bør gjøre det - @froknerpaalangs), kan vi fortelle at dette er det perfekte startpunkt for frøknene - en klippe + et fyr = blanding av Nordkapp og Lindesnes! Og for ikke å snakke om, det er gult og har en stilig form! Se bildene under for å bli overbevist:
For øvrig kan vi røpe at vi også skal innom følgende steder på turen:


Myvatn, ikke så langt fra nordkysten. Her skal vi ha vårt første av to depoter!
Vulkanen Askja - her er det et lunkent, lavaoppvarmet basseng oppi krateret. Vi skal oppi!


Springisandur - dekker store deler av midtre Island. Her skal vi springe i sand!


Nyidalur - midt på øya. Her skal vi ha vårt andre depot! Ryktene sier at de også har dusj - utendørs med frosker i.
Landmannalaugar - her har vi kommet litt lenger sør, til frodigere marker.
Dyrholaey - et av Islands sydligste punkter. Stilig som det er, må vi ned og ta en titt.
Turen avsluttes med en øl i trendy Reykjavik 15. august! Her vil vi fortelle skrøner til alle som vil høre på!


Som Ingrids nye sjef så fint beskrev bildene av Island: "Det er jo naturporno". Nå reiser Hilde til Malaga for å koble av, og lese om Islandsk flora og fauna. Dersom hun gjør hjemmeleksen sin godt, dropper vi Real turmat og satser på å leve av vulkansuppe og andre buskevekster vi finner på veien. Jeg melder videre om kommende innlegg om nyinnkjøpt utstyr, pakking, matrasjonering og netter i naturen.

I mellomtiden - kom dere ut i skogen, byfolk! Det er grønt og lækkert der ute!

Midnattshilsen fra Frøken I

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar