Fjellfilm og fjellfolk!

Hei hei!

Nå skal frøknene til å sette ut i gråværet fra Finse, etter det som ble et fire dagers opphold på Fjellfilmfestivalen. Og for en helg det har vært! Vi har de siste ukene forgjeves prøvd å mekke foredrag i mørke selvbetjeningshytter etter 9-10 timers marsjer i regnvær, og på fredag satt vi fortsatt å lurte på hva vi skulle si. Heldigvis var vi litt mer effektive da, for klokken 19 kom festivalsjef Ola og superhjelper Emilie og ba oss så pent om å holde foredraget kl 20 samme kveld, i stedet for lørdag. Med litt fart i sakene og knallgod hjelp fra teknisk ansvarlig Erik sto vi foran en full kjellersal, og kunne øse av våre opplevelser på frøkenvis. Det var moro! Enda morsommere lørdagen, da vi ble bedt om å hode foredraget på nytt:)

I motsetning til været vi har hatt de siste ukene, kunne vi på Turtagrø nyte både sol og knallgod utsikt til toppene rundt, mens vi med god samvittighet tuslet rundt på tunet, spiste nøtter på verandaen og småpratet med alle de trivelige folkene man møter på en slik festival. Fire traskefrie dager er rekord på turen, og gjorde spesielt godt for Ingrids tær, som nesten har fått tilbake følelsen i tuppene. Det skal sies at planen var å fyke av gårde klokken 06:00 søndag morgen, men da vi gikk i seng 04:30 søndag natt etter å ha tatt den helt ut på dunjakkedisko med DJ Lovegood, ble alarmen på mystisk vis slått av og glemt. Det er tross alt ikke hver dag frøknene har vært våken til over midnatt, og fått muligheten til å feste med eliten av flotte og barske fjellfolk!

Etter å ha blitt kjent med både brettkjørere fra Florø, hjelpsomme orienteringsløpere fra Førde og oljearbeidere og produsenter fra Oslo, fått tilbud om gratis konsulentvirksomhet og nesten vervet flere turpartnere, ble vi jaget bort fra hotellet av en våt tåkesky søndag formiddag. Nå har vi rundt to ukers gange mellom oss og Lindesnes, og det jobbes hardt med å skaffe sparkesykler, rulleski, rulleskøyter, handlevogner eller lignende til de siste 12 milene på asfalt mot Lindesnes. Det gledes!

Senere må vi berette om en fantastisk tur gjennom Jotunheimen og en klissvåt tur gjennom Skarvheimen, samt om hvordan det er å gå i Sør-Norge fremfor i nord.

Fortsatt gira hilsen fra frøknene:)


Ps; kameraet vårt har blitt litt slitent, og vi fikk dermed ikke tatt noen bilder fra festivalen..:(

8 kommentarer:

 1. Takk for innsatsen frøkner. Bare hyggelig å kunne hjelpe. Og som sagt så hjelper jeg gjerne i forhold til neste tur. Lykke til med fortsettelsen!

  SvarSlett
 2. Takk for at dere var med på å gjøre Fjellfilm 2011 til en herlig opplevelse!

  Er ikke bare like jakker som gjør dere lett synlige :p

  PS! Siden jeg sa jeg skulle kommentere på bloggen må jeg også påpeke at jeg kommer til å fortsette med det!

  SvarSlett
 3. Ikke hver dag en møter sprudlende og matchende jenter på Turtis, dere får ha riktig god tur videre.

  Hilsen olje-Lars

  SvarSlett
 4. Tusen takk til dere også! Utrolig hyggelig å ha dere som gjester og foredragsholdere på Turtagrø. Og veldig veldig bra at dere tok ting på sparket! Jeg har også hørt mange som skryter av foredraget deres!
  God tur videre sørover!

  SvarSlett
 5. Hei frøkner! Det er flere bilder av dere, tatt av fjellfilmfrivillig Martin Hauge Nilsen blant hans festivalbilder på flickr: http://www.flickr.com/photos/motbakkemartin/6137045413/in/set-72157627647348954/

  Takk for en flott helg! Jeg har også hørt mange skryte av dere, både for ekspedisjonen dere er på og foredragene dere holdt!

  God tur videre, jeg skal si fra hvis jeg kommer over noen rullbare ting i nærheten av Lindesnes.

  SvarSlett
 6. Berre å ta det med ro og nyte tida, livet og været i Trondheim haster det ikkje å komme tilbake til. Om dere tar en liten omveg så kan dere plukke opp tre par rulleski i Førde. Når dere har gått så langt så klarer dere det og;-)

  Godt jobba i helga og god tur vidare!

  Helsing orienterings-Kristoffer

  SvarSlett
 7. Hei! Har mye bilder av dere som dere selvfølgelig skal få, inkludert portrettene vi tok inne i peisestua og fra foredraget i kjellern :-)
  Send en mail til peder alfakrøll pae.no så får dere bilder i retur!
  God tur videre!

  Hilsen foto-Peder

  SvarSlett
 8. Hyggelig å høre fra dere alle sammen! :)

  SvarSlett